Difference between revisions of "Talk:Arduino Weather Station"

From MyLabWiki
Jump to: navigation, search
(2010.06.04)
Line 1: Line 1:
 
 
== Logbook ==
 
== Logbook ==
  
Line 22: Line 21:
 
* The [[Logic Level Converter]] has arrived. Reworked [[TMP102]] connection on the breadboard.
 
* The [[Logic Level Converter]] has arrived. Reworked [[TMP102]] connection on the breadboard.
 
* Followed the instructions [ here] except that I connected V+ of [[TMP102]] to 3.3V instead of 5V. Also tried to connect to 5V and that worked too, but then again, it also worked without the [[Logic Level Converter|level converter]]
 
* Followed the instructions [ here] except that I connected V+ of [[TMP102]] to 3.3V instead of 5V. Also tried to connect to 5V and that worked too, but then again, it also worked without the [[Logic Level Converter|level converter]]
 +
 +
=== 2010.06.05 ===
 +
 +
* Recorded video showing the [[TMP102]] connected to the Arduino via the [[Logic Level Converter]]. See video on [http://www.youtube.com/watch?v=HV5uo9A3tIk YouTube].
  
 
[[Image:ArduinoWxTempLcl.JPG|600px]]
 
[[Image:ArduinoWxTempLcl.JPG|600px]]
  
 
[[Category:Logbooks]]
 
[[Category:Logbooks]]

Revision as of 17:58, 6 June 2010

Logbook

2010.05.27

  • Managed to get the TMP102 work with the Arduino Duemilanove even though I do not have any Logic Level Converter. Apparently, the 3.3V part does not go up in flames when exposed to 5V on the SDA and SCL pins though I can not know if there is any internal damage.

2010.06.01

  • Fritzing starter kit has arrived. Good value for money.
  • Recreated the temperature sensor mockup using the breadboard, see Ustream recording.
  • Often the readback from the TMP102 returns error – could that be due to the volt mismatch? I will put wirk with TMP102 on hold until I get a Logic Level Converter.

ArduinoWxTemp.jpg

2010.06.02

2010.06.04

  • The Logic Level Converter has arrived. Reworked TMP102 connection on the breadboard.
  • Followed the instructions [ here] except that I connected V+ of TMP102 to 3.3V instead of 5V. Also tried to connect to 5V and that worked too, but then again, it also worked without the level converter

2010.06.05

ArduinoWxTempLcl.JPG